Indlæser

Folketingsvalg 2022

 

Folketingsvalget 2022 er i gang, og alle vælgerne gør sig klar til at sætte det vigtige kryds den 1. november i år. Nu skal vi have autisme med i valget!

 

 

Folketingsvalget 2022 er i gang, og vi håber, det bliver et valg med plads til os alle! 

Vi skal have autisme på dagsordenen til folketingsvalget. Derfor har vi i den kommende tid fokus på flere relevante områder: retssikkerhed, børn i skolen, unges uddannelse, beskæftigelse og psykiatrien. 

Dit kryds er vigtigt. Og du kan være med til at få øget fokus på autismeområdet op til valget. På denne side kan du finde forskelligt materiale, som vi håber, du kan bruge til at få viden om autismeområdet, finde tal, se løsningsforslag og få forslag til spørgsmål, der kan stilles.

Alt det kan du dele med politikerne og andre vælgere - og få autisme på dagsordenen. 

Retssikkerhedsmanifestet: 

Vi har opdateret retssikkerhedsmanifestet fra vores kommunal- og regionsrådsvalgkamp i 2021. Det sender vi ud til alle kandidater til folketingsvalget. Og vi opfordrer politikerne til at støtte op om en styrkelse af retssikkerheden og skrive under. Vi vil løbende lave en liste med navnene på dem, der skriver under. 

Du kan som desuden selv hente retssikkerhedsmanifestet her og f.eks. dele det med andre relevante eller tage det med til vælgermøder og give det direkte til politikerne. 

Sammen med retssikkerhedsmanifestet sender vi desuden tre spørgsmål til folketingskandidaterne, hvor vi ønsker svar på, hvordan de vil arbejde med retssikkerheden, afspecialisering og konsekvenser for kommunerne, hvis de ikke overholder lovgivningen i sagsbehandlingen. 
Vi opdaterer på siden med de svar, vi får ind. 

Baggrundspapir med forslag til spørgsmål: 

Du kan desuden hente vores baggrundspapir, som er opdateret fra kommunal- og regionsrådsvalgkampen i 2021, hvor vi under flere relevante områder har skrevet baggrundsinformation og forslag til spørgsmål, som man kan stille til vælgermøder eller andre valgkampsevents. 

Hente baggrundspapiret med forslag til spørgsmål her. 

Hvis du selv har andre forslag til spørgsmål, som du tænker er relevante, så kan du skrive dem til os på mail: fie@autismeforening.dk, så kan vi opdatere listen løbende. 

Notater med viden og løsningsforslag: 

Viden er vigtigt for at kunne påvirke politikerne. Det samme er forslag til løsninger. Derfor har vi samlet viden, tal og et par af Landsforeningen Autismes løsningsforslag i notater på flere relevante områder. 

Hent vores notat om børn i skolen her.  

Hent vores notat om unges uddannelse her. 

Hent vores notat om beskæftigelse her. 

Hent vores notat om retssikkerhed her.  

Hent vores notat om psykiatri her. 

Del gerne notaterne med politikerne og andre relevante, så vi får mere viden ud om autismeområdet. 

Nyt logo til valget: 

Du er velkommen til at hente og dele vores folketingsvalgs-logo.