Indlæser

H.K.H. Prinsesse Marie til autistisk dimissionsfest

25. jun. 2018

Fredag den 22. juni tog H.K.H. Prinsesse Marie med to unge autister i job – og deltog i dimissionsfest på Unges Uddannelsescenter.


Unges Uddannelsescenter i Værløse har siden 2007 specialiseret sig i at støtte autistiske unge. Uddannelsesstedet tilbyder den ’særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse’ (STU) og samarbejder med faktas projekt ’Klar til Start’, om at få unge med autisme i job.

H.K.H. Prinsesse Marie besøgte i sin egenskab af protektor for Landsforeningen Autisme, to unge med autisme som har fået job i fakta gennem projektet og samarbejdet med skolen. H.K.H Prinsesse Marie mødte de unge på arbejdspladsen, hvor de selv fortalte hende om betydningen af at være i arbejde, deres hverdag og deres opgaver.

Efter besøget på de unges arbejdsplads i fakta Østerbro, besøgte H.K.H. Prinsesse Marie 'Unges Uddannelsescenter' i Værløse. Her var Prinsessen med til at overrække uddannelsesbeviser til de 6 dimitterende studerende, og var på rundtur for at se de forskellige aktiviteter på uddannelsescenteret.

Hidtil har 63 unge med autisme fået et job via “Klar til Start”-projektet, og omkring lige så mange er lige nu i et forløb, der skal sikre dem et job hos en af de 9 virksomheder, projektet samarbejder med.  


Viden om:
Hvert år gennemfører mere end 1.300 unge den særligt tilrettelagte uddannelse (STU). Projekter som ’Klar til Start’ hjælper de unge ind på arbejdsmarkedet og sikrer dem, at arbejdspladsen har kendskab til autisme, så de unge kan få den rigtige støtte. De særlige indsatser er nødvendige, for idag er kun 1 ud af 10 med autisme i beskæftigelse.