Indlæser

Pressemeddelelse: Den sidste specialisering på autismeområdet forsvinder med Regionerne!

18. jan. 2019

Regeringen vil nedlægge regionerne – og lægge det specialiserede socialområde ind under kommunerne. Det er vi voldsomt bekymrede over her i Landsforeningen Autisme!


Med nedlæggelsen risikerer Regeringen at ødelægge det sidste højtspecialiserede kraftcenter, der er tilbage på autismeområdet – ’Specialområde Autisme’ i Region Midtjylland.

Ved Strukturreformen i 2007 formåede kommunerne ikke at løfte autismeområdet. Det gør de stadig ikke. Kommunerne har ikke viden og faglighed til at håndtere de komplekse autismeproblematikker, de står med. Mere end hvert tredje barn med autisme kan ikke være i skolen, fordi de mangler støtte og det rette skoletilbud fra kommunen – og i 2017 var der fejl i halvdelen af kommunernes sager på social- og handicapområdet.   

Læs om fejl i kommunernes sagsbehandling her. 

Autisme er et højt specialiseret område, og ’Specialområde Autisme’ i Region Midtjylland er med helt i front både i Danmark og blandt vores samarbejdspartnere i Europa. De står for faglig ekspertise, banebrydende praksisbaseret forskning – og står bag de autismespecialiserede enheder, der arbejder med: ældre mennesker med autisme, selvskadende adfærd, spiseforstyrrelser, angst, og uddannelse af lærer og pædagoger på specialist-uddannelsen “Autismepiloten”. Specialområde Autisme har 70 % af alle VISO-autismeopgaver på unge/voksen-området.

Læs indlæg fra formand Heidi Thamestrup i Altinget her. 

Alt det skal vi bevare samlet! Vi ønsker ikke at blande os i debatten om nedlæggelse af regionerne – MEN vi vil understrege, den kæmpe fejltagelse, det er, hvis Specialområde Autisme splittes op og fordeles mellem lokalkommunerne..

Vigtig viden vil gå tabt, og vi risikerer at miste det sidste højtspecialiserede kraftcenter på autismeområdet i Danmark.

Læs Landsforeningen Autismes åbne brev til politikerne om regionerne her.  


For kommentarer og presse:

Landsformand Heidi Thamestrup, Landsforeningen Autisme

Tlf: 26 20 16 58

Mail: formand@autismeforening.dk