AutismGoTo – En autismevenlig guide til attraktioner

25. aug. 2020

Nu lanceres Danmarks første autismevenlige guide til kulturliv og attraktioner.

Jan Mortensen, der både er specialist i digital forretningsudvikling og har nært kendskab til autisme har i samarbejde med Landsforeningen Autisme og Det Nationale Autismeinstitut udviklet AutismGoTo.
AutismGoTo er en digital platform, der giver personer med autisme bedre adgang til attraktioner som fx Zoologisk have, Lego House, Museeere m.m.

Besøg AutismGoTo her


Autistiske mennesker har brug for meget mere information og planlægning, end andre har, for at føle sig  trygge i det offentlige rum. De fleste seværdigheder kan man finde fine turistbilleder af på nettet men typisk er der slet ikke svar på de praktiske ting der gør det muligt at planlægge sit besøg i detaljer. Det er ærgerligt, for det afholder nogle autister fra at tage på tur til offentlige og private udflugtsmål og gør det mere risikabelt for dem at tage del i civilsamfundet.siger Heidi Thamestrup formand for Landsforeningen Autisme

AutismGoTo skal gøre det lettere for mennesker med autisme at komme mere ud og få positive oplevelser.
Helt konkret har AutismGoTo taget inspiration i det pædagogiske værktøj ”sociale historier”.
Hver attraktion er på den digitale platform placeret sammen med en social præsentation.
Her guides man gennem simple sætninger med modtagen i fokus gennem hver enkelt trind i en opgave. Det giver især personer med autisme redskaber til at forstå og handle i forskellige sociale situationer.

Her kan du se en social præsentation for LEGO House i Billund.

”Sociale præsentationer er en genistreg.Det detaljerede informationsniveau, gør det muligt og trygt, også for autistiske mennesker,  at besøge forskellige attraktioner i Danmarksiger Heidi Thamestrup, formand for Landsforeningen Autisme

Ud for hvert besøgssted kan man både downloade den sociale præsentation og en informationsside med praktiske informationer med speciel fokus på autisme. F.eks. om der er tidspunkter, hvor der er få gæster, om der er rolige områder, hvor man kan opholde sig, hvis man har behov for fred og ro samt grundig gennemgang af transportmuligheder, praktiske forhold som entre, mulighed for at få hjælper med, spisetilbud, butik, garderobe og toiletforhold m.m.

Alle sociale præsentationer og informationssider udarbejdes af tekstforfattere med kendskab til autismeområdet og under redaktion og endelig godkendelse af Det Nationale Autismeinstitut/Landsforeningen Autisme.

Der vil løbende komme flere præsentationer til i takt med ønsker fra fx bosteder eller fra attraktionerne selv.

Vil du have en social præsentation af dit besøgssted?

Er du ansvarlig for et museum, en attraktion, en forlystelsespark, en seværdighed, et teater eller en biograf? Og vil du være med til at gøre dit sted bedre tilgængeligt for besøg fra mere end 60.000 danskere med autisme – børn, unge og voksne – samt deres familier og netværk?

Så kontakt os og få en aftale om, at vi udfører en social præsentation af dit sted.

AutismGoTo besøger jer, fotograferer og beskriver en logisk tur rundt og udarbejder den sociale præsentation. Efterfølgende bliver den redigeret og godkendt af Det Nationale Autismeinstitut.

Herefter bliver den sociale præsentation placeret her på AutismGoTo sammen med en informationsside om jeres sted, der fokuserer på praktiske oplysninger, der er specielt relevante for mennesker med autisme.

Den sociale præsentation får I også leveret som en PDF, som I kan lægge op på jeres eget website, sociale medier og hvor I ellers ønsker at placere den.