Indlæser

Landsformandens nytårstale

4. jan. 2022

Hør landsformand Kathe Johansens nytårstale om året der er gået og det fremtidige arbejde for 'en plads til alle' i 2022. 

 

 

 

 

Læs hele landsformandens nytårstale herunder: 

Det blev en rørende afslutning på 2021 kl. lidt over 18 den 31/12, hvor Dronningen med sin Nytårstale fik sat handicap på dagsordenen. Herfra skal lyde en stor tak til Dronning Margrethe for at italesætte netop dette. 

Vi har brug for at ændre det generelle menneskesyn og ligestille alle borgere i Danmark og behandle hinanden med respekt og åbenhed. 

Tiden er kommet til, at skabe rammer for et arbejdsmarked, der giver mere plads og rum for mennesker med autisme. Vi ved at autister rummer et stort potentiale og det vil vi gøre endnu mere opmærksom på i 2022.  

Og det handler om, at arbejdsmarkedets parter og virksomhederne viser større lydhørhed. Vi kan godt udforme nye måder at tilrettelægge arbejdet på. Med Danmark i fremgang og mangel på arbejdskraft, kan vi gøre en ekstra indsats overfor mennesker med autisme. Der kan og der skal gøres mere. 

Der er en plads til alle, også mennesker med autisme. En plads til det, hver og én kan. I skolen, på ungdomsuddannelsen, på arbejdsmarkedet og generelt rundt i alle vores fællesskaber. 

Vi skal se alle mennesker som investeringer fremfor udgifter, når der rundt i kommunerne tages stilling til det enkelte menneske med autismes behov for støtte, på den ene eller anden måde. 

Med de rette rammer, er der en plads til alle. 

Landsforeningen Autisme står sammen med dig 

Godt Nytår