Indlæser

Peter Lund Madsen holdt oplæg om hjernen på SIKON 2022

28. apr. 2022

SIKON-konferencen 2022 sluttede tirsdag eftermiddag efter to dage med spændende oplæg og vigtig viden om autismeområdet. Nu ser vi frem mod SIKON 2023, som vil indeholde flere relevante oplæg og tage vigtige emner op.

 

Om eftermiddagen tirsdag den 26. april blev SIKON-konferencen 2022 afsluttet med et oplæg af keynote speaker og hjerneforsker Peter Lund Madsen om ’den autistiske hjerne’.

De 500 deltagere var samlet i den store sal, hvor Peter Lund Madsen gik på scenen som den sidste for at holde sit oplæg.

I oplægget fortalte han om den menneskelige hjerne – og havde især fokus på tre af de vigtige og komplekse aspekter af hjernen - hvor den autistiske hjerne skal arbejde hårdere, end den neurotypiske hjerne: det sociale, sanseintegration og planlægning.

Men også de styrker, den autistiske hjerne har med f.eks. at se og opdage detaljer, som den neurotypiske hjerne overser.

Afslutningsvis lagde han vægt på vigtigheden af, at vi alle er forskellige:

“Det vi som mennesker er skabt til, er at fungere i flok. Og hvis et fællesskab skal fungere, så skal det indeholde forskellige personligheder. Der er en grund til, vi alle er forskellige. En grund til, at man er den, man er. Og man udfylder en vigtig plads med den personlighed, man har,” sagde han var den store scene i Odeon i Odense.

Ser frem mod SIKON 2023

Som den officielle afslutning på dette års SIKON-konference fortalte landsformand Kathe Johansen i sin afslutningstale om de første planer for SIKON 2023. 

Konferencen afholdes den 24. og 25. april næste år, og den vil, lige som denne gang, være bygget op omkring de fire spor: børn 0-18 år, unge 15-30 år, voksne fra 25 år og den højt specialiserede indsats. 

Som overordnet tema vil der dog næste år være fire forskellige, man kan følge. Det kommer til at være: sanser, familiedynamik, skole og uddannelse, samt job og beskæftigelse. De fire temaer vil krydse ind over alle fire spor. 

Der kommer meget mere information om næste års konference, når det er klar.  

Vi glæder os til SIKON 2023.