Kender du til nogle fritidsaktiviteter, som er målrettet børn, unge og voksne med særlige behov i Vejle, Kolding eller Fredericia? Eller kender du til nogen tilbud i de nærliggende kommuner?
Så vil vi i Bestyrelsen meget gerne kende til dem, og ligge dem op på siden her.
Vi oplever nemlig ofte, at vores medlemmer efterspørger tilbud, som vores børn, unge og voksne kan være i.
Sammen kan vi formidle meget bedre :-)
Du må meget gerne skrive om aktiviteten og gerne også sende link om den til kredstrekanten@gmail.com
På forhånd tak for din indsats.
mvh
Bestyrelsen

Fritidsaktiviteter målrettet børn og unge med særlige behov

Dans, Vejle

DANSEquilibrum udbyder dans til børn og unge med særlige behov.

Holdene er henvendt de børn og unge som har behov for en mere struktureret og tryg undervisning. Derfor er der et meget begrænset antal pladser på holdene og ligeledes en ekstra instruktør. Holdene ligger mandag og tirsdag kl. 15.00-15.45. Vi vil på holdet danse flere forskellige stilarter, som jazz, hip hop, latin og showdans.

https://www.dq.dk/listestilarter/showdance-srlige-behov

 

Gymnastik, Ødsted.

Stjerneholdet, Amiitsbøl/Ødsted Gymnastikforening. Et lukket hold for børn med autisme. Aktuelt i alderen 8-12 år. Fokus på bevægelse og motorik i det omfang børnene kan være med. Forældre deltager. Træner Niels Abildsten.

Gymnastik, Kolding.

KIF GymnastikNørderne - kun for autister.
På dette hold tilbydes fysisk udfoldelse i rigtige gymnastik og spring omgivelser. Der er fokus på, at der skal være plads til alle, og at alle har det sjovt og trygt.

Hver træning består af en kort opvarmning og en baneopbygning, der giver sved på panden.

Holdet er for drenge og piger 1.- 7. klasse som er diagnostiseret indenfor autisme spektret.

Barnet skal være ledsaget af en voksen som kender barnets behov og grænser.

Er du ny på holdet? Så er du velkommen til at komme til 2 prøvetræninger - det skal dog aftales med Jeannette inden.
 

Handicappedes Idrætsforening I Vejle og Omegn

Handicappedes Idrætsforening i Vejle og Omegn blev stiftet i 1979 og er stadig i vigør med idrætstilbud til handicappede.

HIVO er medlem af Dansk Handicap Idræts Forbund og dermed Dansk Idræts Forbund samt den lokale idrætssammenslutning VIR - Vejle Idræts Råd.

De har både psykisk- og fysisk handicappede i foreningen, og som følge deraf forskellige idrætter målrettet de enkelte grupper. HIVO imødekommer herved de fleste handicappedes behov for motion og socialt samvær.

Man kan for 600 kr. for voksne og 300 kr. for børn deltage i vore aktiviteter. Det er ofte svært for handicappede at komme igang med at dyrke idræt, og hvilken idræt man skal give sig i kast med. Derfor gives der mulighed for at komme og prøve nogle gange uden det koster noget. https://hivo.dk/

Her er bl.a følgende aktiviteter:

  • Sejlads for udviklingshæmmede, Fra 1. maj til 15. september
    Tirsdag til torsdag 18-21(aftal tid), Vejle, Lystbådehavnen

Håndbold, Vejle

LykkeLiga, Søndermarken Vejle Håndbold Klub

Lykkeliga hold op i samarbejde med Rikke Nielsen. Et stjernehold hvor alle mellem 6 og 16 år med et udviklingshandicap kan være med, uanset diagnose, kromosomer, evner osv.

Alle med lysten til at komme og prøve at spille håndbold og opleve det fantastiske ved at være en del af et hold.

http://www.svhk.dk/stars-lykkeliga.aspx

Idræt, Vejle

idræt for psykisk sårbare (IFS) er et idrætstilbud i dagtimerne, der henvender sig til borgere i Vejle Kommune med psykiske udfordringer.) er et idrætstilbud i dagtimerne, der henvender sig til borgere i Vejle Kommune med psykiske udfordringer.

http://www.iidvejle.dk/idraet-for-psykisk-saarbare/generel-info-og-priser/

Vejle kajakklub

Ro i Vejle Kajak klub. Vejle Kajak Klub starter hold op for børn og unge med
autisme spektrum forstyrrelse i alderen 10 til 16 år 

Vejle Kajakklub

Papirfabrikken, Vejle

Papirfabrikken er et åbent værested for dig, der har Autisme. Du kan bare møde op og deltage i værestedets forskellige tilbud.

https://www.vejle.dk/borger/mit-liv/sundhed-og-omsorg/handicap-psykiatri-og-udsatte-over-18-aar/aktivitets-og-samvaerstilbud-csr/papirfabrikken-vejle/Svømning

Triton svømmeklub, Mølholmbadet, Svømning for børn med særlige behov

S1 - Børn med særlige behov

Dette hold er for de børn som har udfordringer og diagnoser som kræver særlig opmærksomhed. På holdet arbejdes der med samme mål som vores almindelige S1 hold, men med færre pladser og flere undervisere er der god mulighed for at tilpasse undervisningen så den passer lige netop dig.

Vejle Svømmeklubs svømmeundervisning følger DGI svømnings svømmeskolekoncept. Konceptet bliver brugt af flere end 15.000 børn på landsplan, og er derfor velkendt og gennemafprøvet.

S1 er første trin i svømmeskolekonceptet. Undervisningen vil derfor være bygget primært på selvredningsfærdigheder efterfulgt af grundfærdigheder. Disse færdigheder har til formål at skabe tryghed i vandet, og fungere som byggeklodser til senere undervisning

Der er meget begrænset antal pladser - vi forventer at oprette et hold til 10 svømmere. Vi arbejder i øjeblikket på at få oprettet den nye sæson, der starter 2. september og løber til formodentligt april. Tilmelding starter engang i juni måned.

Mailadressen er svommeskole@vejlesvommeklub.dk

Triton Svømmeklub, Vejle, hold for børn med særlige behov