Indlæser

Fyldte lokaler til autismekonference for voksne i weekenden

30. nov. 2017

Lørdag den 25. november var der fuldt hus i Landsforeningen Autismes lokaler, da Autisme- og Aspergerforeningen for voksne holdt autismekonference.

 

Med omkring 70 deltagere var der fuld gang i Landsforeningen Autismes lokaler i Høje Taastrup lørdag den 25. november, da Autisme- og Aspergerforeningen for voksne stod for en autismekonference for voksne med autisme. 

Fagpersoner og voksne med autisme talte om egne erfaringer, håndtering af stress og rettigheder. 

Autisme- og Aspergerforeningen for voksne stod bag den nye autismekonference – i samarbejde med Landsforeningen Autisme, som stod for at stille lokaler og praktisk hjælp til rådighed. 

Landsforeningen Autismes socialrådgiver Ulla Kjer og psykolog med speciale i autisme Ea Carøe stod for faglige oplæg om voksne med autismes rettigheder – og gode metoder til at håndterer stress.  

Derudover var der flere oplægsholdere med autisme, som bidrog med viden og egne erfaringer fra livet med autisme. Felix Munch fortalte om det at være autist og forælder –Kathia Harling Schierning om uddannelse og arbejde – Tv-vært Pernille Aalund og hendes datter fortalte sammen om uro, smerte og tunnelsyn – og Louise Egelund Jensen holdt oplæg om sin bog ”Få dig dog et godt liv”. 

Sidst på dagen var Johanne Bratbo fra foreningen En Af Os på talerstolen for at snakke om åbenhed og, hvordan fordomme om psykiske lidelser skal bekæmpes. Her var der plads til dialog med de mange deltagere om, hvilke fordomme de selv møder.    

LÆS en deltagerberetning fra Jimmy Whitfield HER. 

SE billeder fra dagen herunder. 

 
FOTO: Åbningstale af Autisme- og Aspergerforeningen for voksnes formand David Facius. 

 
FOTO: Jeppe Kristen Toft fra Livslinien har en stand , hvor han svarer på spørgsmål fra deltagerne og uddeler bøger og nøgleringe 


FOTO: Autismekonsulent og autist Felix munch talte om det at bliver forælder, når man har autisme. 

  
FOTO: Autisme- og Aspergerforeningns formad David Facius (tv) sammen med psykolog Ea Carøe (th) inden hendes oplæg om stresshåndtering.


FOTO: TV-vært Pernille Aalund (th) og hendes datter Anine (tv) har begge Asperger, og de fortalte sammen om livet med autisme.  

 
FOTO: Louise Egelund fortalte om livet med autisme.