Tal og undersøgelser 

 

Autismeforeningen laver hvert år flere undersøgelser blandt mennesker med autisme og deres familier. Se her alle undersøgelserne - og find tal fra autismeområdet. 

 

Hvor almindeligt er autisme?

0,77 % af befolkningen i Danmark har officielt en offentligt udredt autisme-diagnose.
Tal fra Landspatientregistret fra 2018 viser, at 0,77 % af den samlede befolkning har en autismediagnose. Andelen er højere for børn, hvor 1,67 % mellem 0 og 17 år har en autismediagnose. Det er de officielle tal fra Socialstyrelsen. Disse tal inkluderer ikke personer, der udredt i privat regi. 

Op mod 2,8 procent af befolkningen har autisme. 
En større undersøgelse lavet på Aarhus Universitet i 2018, på baggrund af diagnose-registeret, der medtager alle, der faktisk har en autismediagnose viser at 2,8% af 16årige har en autismediagnose. Undersøgelsen anslår at det er sandsynligt, at en lige så stor del, af den samlede befolkning faktisk har autisme – selvom mange ikke har en diagnose. 
 

Ny rapport samler forskellige tal for autisme

I samarbejde med HBS Economics har Autismeforeningen fået lavet en ny rapport, som samler tal om autisme fra forskellige områder.

Tallene dækker børneområdet, unge, voksne og det højt specialiserede. 

Læs hele rapporten i linket her. 


Undersøgelser om inklusion i skolen:


Siden 2013 har Autismeforeningen hvert år lavet en inklusionsundersøgelse blandt børn med autisme. Undersøgelsen har haft sin nuværende form siden 2016.

Undersøgelsen skal give et indblik i, hvordan det ser ud for autistiske skolebørn i folkeskolen, på specialskoler og i specialklasser. 

 • Inklusionsundersøgelsen oktober 2023

​I 2023 havde inklusionsundersøgelsen fokus på ufrivilligt skolefravær samt ventetid på støtte i skolen og ventetiden på en udredning. 

Se hele rapporten om inklusionsundersøgelsen 2023 her. 

 • Inklusionsundersøgelsen oktober 2022

I 2022 havde undersøgelsen fokus på udviklingen i ufrivilligt skolefravær, samt mistrivsel og mangel på støtte i skolen. 

Se analysen af Inklusionsundersøgelsen 2022 her. 

 • Inklusionsundersøgelsen august 2021 

​I 2021 havde undersøgelsen særligt fokus på corona-nedlukningens betydning for ufrivilligt skolefravær (tidligere kendt som skolevægring). 

Se analysen af Inklusionsundersøgelsen 2021 her. 

 • Inklusionsundersøgelsen marts 2019 

I 2019 havde undersøgelsen særligt fokus på de børn, der har skolevægring i lange perioder. 

Se analysen af Inklusionsundersøgelsen 2019 her. .  

 • Inklusionsundersøgelsen marts 2018 

I 2018 havde undersøgelsen særligt fokus på skolevægring hos børnene. 

Se en analyse af Inklusionsundersøgelsen 2018 her.

 • Inklusionsundersøgelsen februar 2017 

I 2017 var der særligt fokus på viden om autisme hos lærere og pædagoger i skolerne, i undersøgelsen.  

Se en analyse af Inklusionsundersøgelsen 2017 her.

 • Inklusionsundersøgelsen februar 2016

Hvert år laver Autismeforeningen en inklusionsundersøgelse blandt børn med autisme. Undersøgelsen skal give et indblik i, hvordan det ser ud for autistiske skolebørn i folkeskolen, på specialskoler og i specialklasser.


Undersøgelser blandt forældre til børn med autisme: 
 

 • Forældreundersøgelsen september 2019 

Hvert år laver Autismeforeningen en forældreundersøgelse blandt forældre til børn med autisme. Undersøgelsen skal være med til at vise, hvordan forældrene har det - og hvordan deres liv ser ud. 

I 2019 var der særligt fokus på, om forældrene kender deres rettigheder, og hvor mange der ender med at klage over en afgørelse eller sagsbehandlingen. 

Se hele undersøgelsen fra 2019 her. 

 • Forældreundersøgelsen september 2018

Hvert år laver Autismeforeningen en forældreundersøgelse blandt forældre til børn med autisme. Undersøgelsen skal være med til at vise, hvordan forældrene har det - og hvordan deres liv ser ud. 

I 2018 var der særligt fokus på, at mange forældre til børn med autisme er særligt sårbare og stressede på grund af mødet med det offentlige og en presset hverdag.

Se hele undersøgelsen fra 2018 her. 

 • Forældreundersøgelsen juni 2017 

Hvert år laver Autismeforeningen en forældreundersøgelse - også kaldet Sårbarhedsundersøgelsen - blandt forældre til børn med autisme. Undersøgelsen er med til at give et indblik i forældrenes hverdag og mødet med det offentlige.  

I 2017 var der særligt fokus på, forældrenes samarbejde med det offentlige, og hvordan en presset hverdag påvirker forældrenes netværk, arbejdssituation og familielivet.

Se en analyse af Forældreundersøgelsen 2017 her. 


Undersøgelse af beskæftigelse og forsørgelsegrundlag for mennesker med autisme: 

 • Levevilkårsundersøgelse for mennesker med autisme 2019

Autismeforeningen lavede i 2019 en ny undersøgelse af levevilkåret for voksne med autisme, for at se på udviklingen siden 2016. 

Undersøgelsen giver et billede af, hvordan det ser ud for voksne med autisme på arbejdsmarkedet og i forhold til uddannelse. 

Se en analyse af undersøgelsen her. 

 • Forsørgelsesgrundlag for mennesker med autisme 2016

Autismeforeningens samarbejdspartner Det Nationale Autismeinstitut lavede i 2016 en undersøgelse af forsørgelsesgrundlaget for voksne med autisme. 

Undersøgelsen giver et billede af, hvordan det ser ud for voksne med autisme på arbejdsmarkedet og i forhold til uddannelse. 

Se en analyse af undersøgelsen her.