Indlæser

Prinsesse Marie besøgte Helsingør Ferieby i silende regn

7. aug. 2017

Helsingør Ferieby var for 10. år rammen for en uges ferie til familier med autistiske børn. Torsdag den 3. august 2017 fik de alle besøg af H.K.H. Prinsesse Marie, som var klar til skattejagt, LEGO-opgaver og en snak med familierne.

 

Regnen silede ned over Helsingør Ferieby torsdag den 3. august, hvor der var kongeligt besøg. Prinsesse Marie var klogt klædt i regnjakke og havde en paraply over hovedet, mens hun gik rundt i feriebyen omringet af børn med autisme og deres familier. 

Sommervejret viste sig denne dag fra sin mest eksotisk regnskovs-side – og det var ikke meget anderledes, end vejret generelt havde været de to uger, hvor Helsingør Ferieby havde besøg af Landsforeningen Autisme og de mange familier. 

Landsforeningen Autisme fik i år for 10. gang midler af Arbejdsmarkedets Feriefond til at tilbyde en uges betalt ferie i feriebyen til 80 familier med autistiske børn – og som lige nu lever på kontanthjælp. 

I år var dog ikke bare det runde jubilæum, men også et særligt år på andre måder. Landsforeningen Autisme havde nemlig fået ekstra midler fra Feriefonden. De andre år har 40 familier været afsted i en uge – men i år modtog vi midler til hele to uger. På den måde kunne dobbelt så mange – nemlig 80 familier få en uges gratis ferie. 

Og netop i år er der brug for det. Ekstra mange efterspurgte den gratis ferie, fordi familier med autistiske børn er blevet hårdt ramt af kontanthjælpsloftet – og nu har flere af de familier haft en uges ferie, hvor de ikke skulle bekymre sig om økonomi.  

Prinsesse Marie startede dagen torsdag den 3. august ud med skattejagt med børnene, hvor hun skød med dartpile mod balloner og hjalp børnene med at finde ledetråde. Undervejs gav hun også en hånd med til at bygge figurer af LEGO og løse opgaver. Efter den våde skattejagt var der softice til alle børn, og der kom hurtigt en kø ved Prinsessen, som lavede is til alle.

Landsforeningen Autisme fik i år støtte til flere af aktiviteterne fra LEGO Medarbejdernes Jubilæumslegat, som var med til at sørge for sjov for børnene.  

Til slut var Prinsessen inde i tørvejr, hvor hun mødte et par af familierne i mere rolige omgivelser, og fik tid til at snakke med dem og høre deres historier. 

Prinsesse Marie var på besøg i Helsingør Ferieby i kraft af hendes protektorat hos Landsforeningen Autisme.  

SE en video fra dagen hos Billed Bladet HER.