Indlæser

Børn og unge fra 12-17 år søges til forskningsprojekt

30. sep. 2019

Har du/dit barn lyst til at deltage i et forskningsprojekt?

 

Lone Hørlyck, der er Postdoc, ph.d. og psykolog fra Syddansk Universitet og Niels Bilenberg, der er Professor og Forskningsleder fra Børne og Ungdomspsykiatri Odense søger 45 børn og unge i alderen 12-17 diagnosticeret med autisme, der har lyst til at deltage i et forskningsprojekt. Forskningsprojektet undersøger vanskeligheder med social interaktion hos børn og unge med autisme, og hvordan disse vanskeligheder er repræsenteret i hjernen.

Deltagelse i projektet kan hjælpe med at forstå, hvordan børn og unge med autismespektumforstyrrelse løser en opgave, der involverer forståelse af samarbejde og fortolkning af sociale signaler.

Projektet involverer:

  • Infomøde (information omkring projektet) - 30 min.
  • Vurdering af barnets/den unges diagnose (ADOS) samt IQ-test – 2 timer
  • Funktionel og strukturel MR scanning (MR scanning er ufarlig og involverer ingen stråling) – 1,5 time
  • Barnet/den unge og forældre skal udfylde et spørgeskema (SRS-skema) - 15 min.

Deltagelse i studiet vil ligge på to forskellige dage, hvor scanningsdagen finder sted på Aarhus Universitetshospital, Skejby. Den anden dag kan ligeledes finde sted på hospitalet eller et andet sted, herunder i Odense, efter aftale.

Som tak for deltagelsen gives der et gavekort til Magasin på 500 kr. Projektet foregår i samarbejde mellem Syddansk Universitet, Børne- og Ungdomspsykiatrisk forskningsenhed,  Odense, Psykiatrien i Region Syddanmark samt Aarhus Universitetshospital.

Har I lyst til at deltage i projektet eller har I spørgsmål? Kontakt forskningssekretariatet: Tina.ravn@rsyd.dk (ved henvendelse husk at oplyse et mobilnummer)