Dr. Ross Greene
Indlæser

SIKON 2019 søndagskonference: Barnets problemer ligger ikke i adfærden

28. apr. 2019

SIKON konferencen blev igen i år kickstartet med et søndagsforedrag. I år indtog den karismatiske Ross W. Greene scenen med temaet samarbejde og problemløsning.

 

Søndag kl. 10.30 gik den anerkendte amerikanske børnepsykolog Ross W. Greene på scenen med sit foredrag ”Samarbejdsbaseret problemløsning – fra magt og kontrol til samarbejde og problemløsning”.  

Børnepsykologen indledte sit oplæg med at påpege, at det var søndag, hvilket straks fik den fyldte sal til at bryde ud i latter. De mange SIKON-deltagere, der havde fundet vej til oplægslokalet kunne se frem til et oplæg med Ross W. Greene, der havde afsæt i metoden ”samarbejdsbaseret problemløsning”.

 

Den pædagogisk metode

Hele søndagen kunne de fremmødte få indsigt i børnepsykologens metode, der har ændret måden at anskue adfærden hos børn med autisme. Det skal give forældre, lærere og pædagoger konkrete værktøjer i hverdagen til at tackle og hjælpe børn med autisme. 

Deltagerne fik indblik i, hvordan Ross W. Greenes model ikke har fokus på at ændre et barns adfærd, men at identificere uløste bagvedliggende problemer i barnets liv. For derefter at træne de nødvendige færdigheder hos barnet, så barnet fremover selv kan klare de udfordrende situationer.

Foredraget blev afrundet med spørgsmål fra tilhørende, hvor der blev spurgt ind til Ross W. Greenes egen forskning og praktiske erfaringer fra autismeområdet.

Du kan finde alle slides fra Ross W. Greenes oplæg her.