Advarsel – Beboere på bosteder ringes op af svindler 

19. feb. 2021

En række bosteder i hele landet oplevet at beboere er blevet ringet op af en svindler.  
Svindleren påstår, at han har fået lov at ringe af bostedsleder eller kontaktperson.

Svindleren fortæller, at han har talt med beboerens kontaktperson – eller nævner bostedslederen ved navn – og siger han har fået lov til at ringe.  
Han siger til beboerne at han ringer fra YouSee eller fra telefonselskabet og beder beboere tage billeder af deres NemID og sygesikringsbevis.  

Landsforeningen Autisme er blevet kontaktet af politiet, som beder foreningen hjælpe med at sprede buskabet til beboere på bosteder og deres pårørende. 

Læs politiets advarsel her
 

"Det er det usleste jeg hørt længe. Svindleren bruger personer med autismes handicap mod dem." siger Kathe Johansen, formand for Landsforeningen Autisme 
 
Kathe Johansen opfordrer beboer på bosteder, fagpersoner og familier til personer på bosteder til at være særligt opmærksomme på opkald.  
 
Landsforeningen Autisme understreger at denne svindelsag er særligt voldsom, ift. de sager der tidligere er set på bosteder.  
 
"Svindleren her ved hvem, der bor på et givent bosted, og kan skabe tillid hos beboerne ved at nævne lederen ved navn. Og siger, at han har fået lov at ringe. Det øger risikoen markant for at blive snydt," siger Kathe Johansen. 
 
Flere bosteder har meldt hændelserne til politiet.  
Hvis man er blevet kontaktet af svindleren opfordrer Landsforeningen Autisme til at gå til politiet. 
 
Landsforeningen Autisme har sammen med Danske Handicaporganisationer og Landsforeningen Lev sendt en pressemeddelse til alle de store danske medier for at gøre opmærksom på svindlen.