Fu*k Det David

15. apr. 2021

Podcastserien ‘Fu*k det, David’ lander i din podcastapp hver torsdag! I en serie over fem episoder følger vi den unge model David Hjort og den gamle hippie Carsten Islington. David har altid været anderledes end sine jævnaldrende, og hans mor Line opdagede i en tidlig alder, at David skulle have verden i små portioner. Hun så ham som særligt sensitiv, men i en alder af 20 får David diagnosen aspergers syndrom.

I serien får vi et indblik i, hvordan det er at være et ungt menneske på det autistiske spektrum. David får en stor nedsmeltning op til eksamen på HF - et tydeligt tegn på en overbelastning, som andre på det autistiske spektrum oplever, når livet tager store hop. Det er særligt i livets små og store overgange, at det hele bliver for meget. 

I Davids tilfælde får han en håndsrækning fra en uventet kant. Han får en ny ven, en gammel hippie og hustler, der dagligt udlever sine drømmer og tager tingene, som de kommer. Disse egenskaber inspirerer David, og sammen tager de på en form for dannelsesrejse til Langeland, hvor deres venskab for alvor blomstrer.

‘Fu*k det, David’ er en historie om at turde at gå ind i hinandens verdener. Det er en historie om at gå ind i voksenlivet med en diagnose, om at skabe nye relationer og vigtigst af alt; at kunne rumme hinandens forskelligheder. For selvom man befinder sig på det autistiske spektrum, er det ingen hindring for at udleve sine drømme og stå ansigt til ansigt med verden. Måske man bare skal have en hjælpende hånd for at nå dertil.

Disclaimer: Vær opmærksom på, at der er musik og speak samtidig – måske kan det være svært for dig med autisme, men vi har gjort dette for at gøre det mere lytbart for et bredere publikum. Serien har til formål at gøre et bredere publikum klogere på autisme. 

"Fu*k det, David" er produceret af HearHear og støttet af Bagger-Sørensen Fonden.

En lidt usædvanelig historie om en dreng der hedder David (del 1)

Første kapitel af historien om David starter i en lille lejlighed på Borups Allé. Her bor David med sin mor og far. Allerede fra vuggestuestart og børnehave er det tydeligt for Davids mor Line, at David skal have verden i små portioner. Hun ved bare ikke hvorfor endnu. Fra skoleudflugter, rollespil og umulige sociale spilleregler, flygter David med årene ind i sin egen verden. Det skal vise sig, at David ikke er som de andre børn, og måske det kan forklare, hvorfor han nogle gange snubler over livet. 

Følg linket her for at lytte.

Eller hør med på YouTube her

 

Det store sammenbrud (del 2)

I andet kapitel af historien om David, er David begyndt på efterskole. Det går fremad, og David får et fællesskab med de andre computer drenge. Selvom David klarer sig fint væk fra hjemmet, er han helt energiforladt, når han kommer hjem til sin mor Line og sin nyfødte lillesøster Klara. På trods af at efterskoleåret tager hårdt på David, så starter han alligevel på produktionsskole, HF, flytter hjemmefra og får et meget interessant jobtilbud. Til sidst knækker filmen og David får sin helt store nedsmeltning, der fører en diagnose med sig. David er på det autistiske spektrum - han har aspergers syndrom.
Følg linket nedenfor, for at lytte.

Følg linket her for at lytte.
Eller hør med på Youtube her:

 

Da universet slog klik (del 3)


I tredje kapitel af historien om David slår universet klik og Davids mor Line bliver smaskforelsket. Det er her i historien, en særlig person træder ind i Davids liv, og det udvikler sig til et helt specielt venskab. David har lige haft et stort sammenbrud, og han har brug for en hjælpende hånd til at trække ham op igen. Her er det en; “jeg fikser det”-mentalitet, der bliver en redning, fordi for denne særlige ven er der ikke problemer, der ikke kan løses.

Følg linket her for at lytte. 
Eller lyt med på Youtube her:

Dannelsesrejsen til Langeland (Del 4)

I fjerde kapitel i historien om David inviterer Carsten David med på en form for dannelsesrejse til Langeland. David er ligesom Karsten en dagdrømmer, men han har svært ved at føre de ting, han går og drømmer om ud i livet. Det kan Carsten heldigvis hjælpe med, og derfor tager han David med dybt ind i den langelandske skov, hvor der gemmer sig et gammelt hønsehus, der nu er fungerende café. Her møder David nogle skæve eksistenser, mens Carsten for alvor taber sit hjerte til David. 

Følg linket her for at lytte

Eller lyt på Youtube her

Hvad i himlen er det vi skal nå? (Del 5)


I femte og sidste kapitel i historien om David spoler vi frem til nutiden, og Carsten taler med David om kærlighed, kvinder og jordforbindelse. David er begyndt at spise igen, og han har fået en kæreste. Han har indtil videre arbejdet som model og snuset til tv-branchen i form af et datingprogram på DR3. Men endnu vigtigere har David lært at være rent ud sagt ‘skideligeglad’ med, hvad folk måtte tænke om ham. Måske Carstens “fuck det”-mentalitet har smittet af? 
I hvert fald formår David nu at bryde med samfundets rigide krav, samtidig med at udfordre de mange kasser, som samfundet er bygget på. 

Følg linket her for at lytte

Eller lyt med på YouTube her: