Indlæser

Autismeforeningen og 36 organisationer kritiserer nye anbefalinger for socialområdet i åbent brev

16. maj. 2023

Mandag aften har 37 organisationer sendt et åbent brev til alle partilederne i Folketinget med vores kritik af ekspertudvalgets nye anbefalinger til socialområdet, som vil skabe ringere vilkår for alle mennesker med handicap.  

 

Et ekspertudvalg offentliggjorde den 4. maj deres første delrapport med 11 anbefalinger til, hvordan kommunerne bedre kan styre økonomien på socialområdet.

Læs anbefalingerne fra ekspertudvalget i linket her.

Sammen med 36 andre organisationer med DH i spidsen har Autismeforeningen sendt et åbent brev til alle partilederne i Folketinget, hvor vi understreger vores bekymring over de nye anbefalinger. Med anbefalingerne lægges der op til, at økonomi vægtes højere end det enkelte menneskes retssikkerhed og behov for at få den rette støtte i rette tid.  

En af anbefalingerne er, at der skal ændres i servicelovens formålsbestemmelse, så økonomiske hensyn vægter lige så meget som faglighed og borgerens behov. Men vi ser allerede i dag konsekvenserne mange steder, når økonomi kommer før børn, unge og voksnes behov for hjælp og støtte. Ofte fører det til øget mistrivsel og dårligere vilkår for autister og mennesker med handicap i alle aspekter af livet.

Dette er dybt problematiske, og det kræver politisk handling at rette op på socialområdet.    

Læs hele vores åbne brev på Danske Handicaporganisationers hjemmeside i linket her.