Indlæser

Fra formanden: Mennesker er meget mere end IQ

23. maj. 2019

Kære autistiske mennesker og alle pårørende..

 

Vi håbede, at det her ikke blev nødvendigt. Men nu vil vi en gang for alle understrege, at vi selvfølgelig på det kraftigste tager afstand fra Rasmus Paludans og Stram Kurs’ holdninger om at mennesker med handicap skal interneres i lejre eller deporteres på baggrund af deres IQ – eller noget som helst andet i den stil!

Holdninger som disse er først og fremmest provokerende, de taler til den laveste fællesnævner og er et angreb på grundlæggende menneskerettigheder. Menneskers værd og værdi for hinanden og for samfundet kan ikke måles på en IQ skala. Mennesker er meget mere end IQ!

Flere autistiske mennesker og pårørende er meget oprørte over udtalelserne – det er vi også. Og vi mener, at vi MÅ være nået længere i verden, end at vi nu i 2019 skal forholde os til “politikere”, der mener, de har ret til at dømme andre menneskers berettigelse som borgere i samfundet…

Og vi står ikke alene – i dag har også Børne- og Socialminister Mai Mercado og Danske Handicaporganisationer været ude med kritik af de dybt bekymrende udtalelser.

Læs det åbne brev fra Danske Handicaorganisationer her.   

Vi vil meget hellere bruge valgkampen på reel politik! Der er meget at tage fat i på autismeområdet, og vi arbejder med at overbevise politikerne om at tage inklusionskrisen alvorligt. Vi har udarbejdet et idekatalog med 5 konkrete forslag til inklusion. Og snart kommer vi med et idekatalog, der skal inspirere politikerne til at skabe en bedre beskæftigelsespolitik, så autistiske mennesker får bedre forhold på arbejdsmarkedet.

Læs vores idekatalog med 5 forslag til inklusionen her. 

Få fakta om autismeområdet til valgkampen her. 

Hjalp os med at få valgkampen til at handle om nødvendige værdipolitiske visioner.

Læs mere om vores valgkamp her.